Ρ/Σ ΣΗΜΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Βασιλόπιτα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ


Πατήστε στην εικόνα για απευθεία μετάδοση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΥ Τετάρτη 15.10.2025 Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου (Ἑσπερινός - Θ. Κήρυγμα, ὥρα 18.00). Παρασκευή 17.10.2025 Ἱερός Ναός Ἁγίου Λουκᾶ Βαρβασίου (Μ.Ἑσπερινός, ὣρα 18.30). Σάββατον 18.10.2025 Ἱερός Ναός Ἁγίου Λουκᾶ Καρδαμύλων (Θεία Λειτουργία). Σάββατον 18.10.2025 Ἱερός Ναός Ἁγίου Λουκᾶ Λειβαδίων (Μεθ. Ἑσπερινός, ὣρα 18.30). Κυριακή 19.10.2025 Ἱερός Ναός Ἁγίου Γεωργίου Ὀλύμπων (Θεία Λειτουργία)... Δευτέρα 20.10.2025 Ἱερός Ναός Ἁγ. Ματρώνης Καταβάσως (Θεία Λειτουργία). Τετάρτη 22.10.2025 Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου (Ἑσπερινός - Θ. Κήρυγμα, ὥρα 18.00). Πέμπτη 23.10.2025 Ἱερός Ναός Ἁγίου Ἰακώβου πόλεως Χίου (Θεία Λειτουργία). Σάββατον 25.10.2025 Ἱερός Ναός Ἁγίας Μαρίνης Βουνοῦ (Θεία Λειτουργία). Σάββατον 25.10.2025 Ἱερός Ναός Ἁγίου Δημητρίου Τσαγκαράδων (Μ.Ἑσπερινός, ὣρα 18.30). Κυριακή 26.10.2025 Ἱερός Ναός Ἁγίου Δημητρίου Ἀρμολίων (Θεία Λειτουργία). Δευτέρα 27.10.2025 Ἱερά Μονή Ἁγ. Σκέπης Χαλκειοῦς (Μ.Ἑσπερινός, ὣρα 18.30). Τρίτη 28.10.2025 Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου (Θεία Λειτουργία - Δοξολογία). Τετάρτη 29.10.2025 Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου (Ἑσπερινός - Θ. Κήρυγμα, ὥρα 18.00). .

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα (συνταγή)

basilopita_2015_1

Συνταγή για καταπληκτική Βασιλόπιτα :

ΥΛΙΚΑ για βασιλόπιτα:
250 gr Βούτυρο (βιτάμ)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 πακέτο φαρίνα γιώτης
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν
6 αυγά
2 πορτοκάλια χυμό & το ξύσμα
1 βανίλια
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια (προαιρετικά)
1 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες (προαιρετικά)


Εκτέλεση συνταγής:
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το βούτυρο (λιωμένο), τη βανίλια & το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα και εξακολουθείτε το χτύπημα εως ότου ενοποιηθούν τα υλικά.
Διαλύετε το μπέικιν στο χυμό πορτοκαλιού τα προσθέτετε στο μείγμα και χτυπάτε 2-3 λεπτά.
Τέλος αλευρώνετε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα προσθέτετε στο μείγμα. Κατόπιν ανακατεύτετε με μια κουτάλα μια δυό φορές.
Ρίχνετε τη βασιλόπιτα σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνετε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις ή 160 βαθμούς με αέρα 1 ώρα περίπου .
Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα την πασπαλίζετε με ζάχαρη & τη στολίζετε με γιορτινά μοτίβα.

Πηγή:  askitikon.eu 
You might also like:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου