Ρ/Σ ΣΗΜΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: ΠΑΝΔΗΜΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ


Πατήστε στην εικόνα για απευθεία μετάδοση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

.. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΥ Παρασκευή 29.03.2024, Ἱερός Ναός Ζωοδόχου Πηγῆς Λετσαίνης. (Β’ Χαιρετισμοί, ὣρα 19.00'). Σάββατον 30.03.2024, Ἱερός Ναός Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ. (Ἑσπερινός, ὥρα 17.30'). Κυριακή 31.03.2024, Ἱερός Ναός Ταξιαρχῶν Μεστῶν. (Θεία Λειτουργία). Κυριακή 31.03.2024, Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου. (Κατανυκτικός Ἑσπερινός - Θ. Κήρυγμα, ὣρα 18.00'). .

ΠΑΝΔΗΜΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

Άρρηκτα συνδεδεμένη η Χίος με το Φανάρι

11 ΣΕΠ 2015 18:45
Τις ευλογίες του Πατριάρχη που μίλησε με θέρμη για τις σχέσεις του νησιού μας με το Φανάρι, για τη θρησκευτική παράδοση της Χίου, με τις μονές και ιδιαίτερα με τη Σταυροπηγιακή Νέα Μονή, έλαβε πλήθος κόσμου που αυτή την ώρα βρίσκεται στην πλατεία  Βουνακίου όπου έγινε και η επίσημη υποδοχή του Προκαθήμενου του Οικουμενικού θρόνου.
Τον Παναγιώτατο, καλωσόρισε στο νησί προσφωνώντας τον ο Δήμαρχος Χίου, Μ. Βουρνούς
Μετά το πέρας της Τελετής Υποδοχής στην Πλατεία Βουνακίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Χίου θα μεταβούν στον Δημοτικό Κήπο, όπου ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα συνομιλήσει με πρόσφυγες του νησιού και θα μοιράσει ήδη πρώτης ανάγκης από την Ιματιοθήκη Αγάπης της Μητρόπολης Χίου.

Νωρίτερα τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας 18 χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο οι αρχές του τόπου.
Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Μουσουρούλης και τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Αρχηγός ΑΣΔΕΝ Ευαγγ. Μεϊμάρης.  Επί της υποδοχής ήταν και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Χίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, ο πρώην Μητροπολίτης Βελγίου κ.κ. Παντελεήμων, ιερείς της Μητρόπολης Χίου καθώς και Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου.
 http://www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου