Δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από τον bartender Jerry Thomas (μην ξεχνάτε ότι κάποτε οι bartenders θεωρούνταν και χημικοί), ο οποίος εργαζόταν στο bar του Ξενοδοχείου El Dorado στο Σαν Φρανσίσκο.
Ο ίδιος τελειοποίησε τη μέθοδο μεταφέροντας τα υλικά από τη μία τσίγκινη κανάτα στην άλλη, βάζοντάς τους… φωτιά, ακόμη, όμως, και χωρίς αυτήν, το αποτέλεσμα ζεσταίνει και καταπραΰνει άμεσα το λαιμό και το συνάχι.
Θα χρειαστείτε:
1 ½ σφηνάκι ουίσκι ή Bourbon
1 ½ σφηνάκι βραστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το ουίσκι σε ένα μικρό κατσαρολάκι (μην το βράσετε) και αδειάστε το στην κούπα σας. Προσθέστε το βραστό νερό, το φρέσκο χυμό λεμονιού και το μέλι και ανακατέψτε. Αφήστε τους ατμούς του να σας αναζωογονήσουν από το συνάχι και πιείτε μικρές γουλιές για το λαιμό.
Πηγή: clickatlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου