Ρ/Σ ΣΗΜΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Κάμπο

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ


Πατήστε στην εικόνα για απευθεία μετάδοση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

.. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΥ Σάββατον 22.06.2024, Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίου Ἰωάννου Προδρόμου & Ἁγίας Ἄννης Μαύρης Ράχης Ψαρῶν. (Μ. Ἑσπερινός, ὥρα 19:00'). Κυριακή 23.06.2024, Ἱερός Ναός Ἁγ. Νικολάου Ψαρῶν. (Θεία Λειτουργία). Παρασκευή 28.06.2023, Ἱερό Προσκύνημα Ἁγίου Μακαρίου Βροντάδου. (Ἑσπερινός). Σάββατο 29.06.2024, Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίου Πέτρου Θολοποταμίου. (Θεία Λειτουργία). .

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Κάμπο

ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. EUROPA NOSTRA ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΑΝΤΟΥΑΝΙΚΟ
12 ΣΕΠ 2015 
Πλήθος προσωπικοτήτων ανάμεσά τους ο Υπουργός Κωστής Μουσουρούλης και η Υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα συνόδευσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην τοπική τελετή παράδοσης του βραβείου της Europa Nostra για την αναστήλωση του αρχοντικού Αντουάνικο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κάμπο.
Παρουσία της Γενικής Γραμματέως της Europa Nostra Sneška Quaedvlieg-Mihailović  ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε κάθε επίπεδο συγχαίροντας παράλληλα τον Δήμαρχο Χίου Μ. Βουρνού και την ομάδα του για τη σημαντική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης διάκριση.
«Η ανάθεση από τον Θεό στον άνθρωπο της διαφύλαξης της επίγειας δημιουργίας διά της εντολής του «εργάζεσθε και διαφυλάσσειν τον κόσμον συμπεριλαμβάνει και την διατήρηση της αρμονίας και ισορροπίας μεταξύ του περιβάλλοντος και των έργων των ανθρωπίνων χειρών. Η παράβαση αυτής της Θείας Εντολής μέσω της προσπάθειας του ανθρώπου να αναγείρει τον Πύργο της Βαβέλ είχε όχι μόνο ατυχή έκβαση αλλά και τραγικές συνέπειες για την ανθρωπότητα. Ατυχώς όμως ο άνθρωπος δεν διδάχθηκε και από τότε επιδίδεται στην κατασκευή έργων, μεγάλων μεν και εντυπωσιακών διαταράσσοντας όμως την ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος αθετώντας την με κάθε τρόπο τη θεία εντολή. Το παρόν έργο αποδεικνύει ότι η υπεύθυνη χρήση του ανατεθέντος από τον Θεό στον άνθρωπο του έργου της διαφύλαξης της επίγειας δημιουργίας δύναται να οδηγήσει σε άριστα αποτελέσματα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ.κ. Βαρθολομαίος.
Στη σημασία του πολιτισμού σε καιρούς μάλιστα κρίσης εστίασε η Υπουργός Πολιτισμού και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.
«Η διατήρηση της κληρονομιάς μας είναι ένα από τα καθήκοντα της πατρίδας μας. Αυτή την κληρονομιά πρέπει να τη συντηρήσουμε γιατί αυτή εγγυάται την επιβίωση του έθνους μας αλλά και επειδή αποτελεί παράδειγμα αισθητικής και ηθικής που πρέπει να μας καθοδηγεί στον καθημερινό μας βίο», σημείωσε η κ. Λαμπράκη.
Μετά την παράδοση του Βραβείου η Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την επίτοιχη επιγραφή στο εξωτερικό μέρος του αρχοντικού.
Να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων δεν ήταν λίγοι όσοι ταξίδεψαν από τη γειτονική Σμύρνη προκειμένου να τιμήσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Σμύρνης κ. Ekrem Demirtas καθώς και ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος της Σμύρνης μαζί με την οικογένειά του κ. Θεόδωρος Ν. Τσακίρης
Το πρόγραμμα του κ.κ. Βαρθολομαίου συνεχίστηκε με γεύμα στο αρχοντικό Αργέντικο ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στη Νότια Χίο συνοδευόμενος από την πρωθυπουργό της χώρας Β. Θάνου.
  Δείτε πλήρες φωτογραφικό υλικό
 http://www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου