Ρ/Σ ΣΗΜΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΛΑΤΟΜΙΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ


Πατήστε στην εικόνα για απευθεία μετάδοση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

.. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΥ Τετάρτη 21.02.2024, Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου. (Ἑσπερινός - Θ. Κήρυγμα, ὥρα 18.00). Παρασκευή 23.02.2024, Ἱερός Ναός Ἁγ. Πολυκάρπου Κάμπου. (Θεία Λειτουργία). Κυριακή 25.02.2024, Ἱερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτῆρος Χριστοῦ Βαρβασίου. (Θεία Λειτουργία). . .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΛΑΤΟΜΙΟΥ


 
Ο Αγιος Φανούριος είναι αναμφίβολα μια άγια, σημαντική νεανική μορφή, που ξεχωρίζει με τον δικό του  τρόπο ανάμεσα στους άλλους Αγίους της χριστιανοσύνης, γιατί δεν τιμάται απλώς σε μια μόνον ημερομηνία, αλλά η πίστη των χριστιανών κάνει συχνά τη γνωστή φανουρόπιτα.
           Στο πανέμορφο και αστραφτερό από καθαριότητα παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στο Λατόμι  εορτάστηκε και φέτος με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η  Ιερά Πανήγυρις.
Την παραμονή το απόγευμα Παρασκευή 26 Αυγούστου  και ώρα 7.30 άρχισε  ο  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με  την χορωδία των μαθητών του Κουκουναρείου Πνευματικού Κέντρου υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Θεόδωρου Κουτσούδη.
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Φιλιππάκης μαζί με τους ιερείς τέλεσαν τον πανηγυρικό εσπρινό με  κατάνυξη   και ευλάβεια.
Ελαβαν μέρος οι ιερείς:  π. Δημήτριος Γεόμελος, π.  Στυλιανός Μανώλης,  π. Γεώργιος Λούρος και  π. Βασίλειος Μανάρας, μαζί με τον εφημέριο του Ιερού Ναού π.  Βασίλειο Ν. Φιλιππάκη τέλεσαν τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.
Πλήθος πιστών με συγκίνηση και ευλάβεια προσκύνησε την θαυματουργή εικόνα του Αγίου παρακαλώντας ο καθένας ξεχωριστά για το δικό του πρόβλημα.
Την επομένη ημέρα 7.00 το πρωϊ θα ψαλλεί ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία ενώ το απόγευμα 7.30 ο Μεθεόρτιος Εσπερινός  μετά της Ιερά παρακλήσεως του Αγίου. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου