Ρ/Σ ΣΗΜΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ψαρών

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ


Πατήστε στην εικόνα για απευθεία μετάδοση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

.. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΥ Παρασκευή 29.03.2024, Ἱερός Ναός Ζωοδόχου Πηγῆς Λετσαίνης. (Β’ Χαιρετισμοί, ὣρα 19.00'). Σάββατον 30.03.2024, Ἱερός Ναός Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ. (Ἑσπερινός, ὥρα 17.30'). Κυριακή 31.03.2024, Ἱερός Ναός Ταξιαρχῶν Μεστῶν. (Θεία Λειτουργία). Κυριακή 31.03.2024, Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου. (Κατανυκτικός Ἑσπερινός - Θ. Κήρυγμα, ὣρα 18.00'). .

Στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ψαρών

Στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ψαρών, τέλεσε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τα θυρανοίξια του Ναού την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018. Τελέστηκε στην αρχή ο αγιασμός στον προαύλιο χώρο του Ναού και αμέσως μετά άνοιξε την πόρτα ο Μητροπολίτης αγίασε τον Ναό και ακολούθησε η προετοιμασία στην Αγία Τράπεζα. Ευλογία και συγκίνηση σε όσους αξιώθηκαν και παρηκολούθησαν ολόκληρo το τελετουργικό του καθαρισμού με σαπούνι ζεστό νερό και ροδόσταμο. Κατόπιν στις τέσσερις γωνίες τοποθέτησε τους Ευαγγελιστές στο κέντρο την Ελληνική σημαία και έγραψε "Δόξα των εν Τριάδι προσκυνούμενω Θεώ. Εν τη ηρωϊκή νήσω των Ψαρών τη 21η Οκτωβρίου 2018. Μνήσθητι Κύριε του δούλου Σου Μάρκου Αρχιερέως, εν τη Βασιλεία σου".
Τοποθέτησε τα Ιερά Αντιμήνσια με αυτά που σκούπησε την Αγία Τράπεζα και τα άμφια εκεί όπου θα τελείται η Θεία Λειτουργία.
Πολλοί ντόπιοι καθώς και στρατιωτικό άγημα συμμετείχαν στην τελετή των εγκαινίων. Ακολούθησε μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας κατάθεση στεφάνων και παρέλαση των μαθητών για την επέτειο της απελευθέρωσης των ηρωϊκών Ψαρών.








 
Το φωτογραφικό υλικό είναι του κ. Ιωάννη Μαρουκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου