Ρ/Σ ΣΗΜΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Παστέλι. Ελληνική συνταγή 6000 ετών που προστατεύει από πολλές ασθένειες

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ


Πατήστε στην εικόνα για απευθεία μετάδοση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

.. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΥ Σάββατον 09.08.2025 Ἱερός Ναός Ἁγίου Γεωργίου Βροντάδου (Σύναξις ἐν Βροντάδῳ Ἁγίων - Θ. Λειτουργία). Κυριακή 10.08.2025 Ἱ.Ν. Κοιμ. Θεοτόκου “Ἐρειθιανῆς”Βροντάδου (Θεία Λειτουργία). Κυριακή 10.08.2025 Ἱ.Ν. Κοιμ. Θεοτόκου “Ἐρειθιανῆς”Βροντάδου (Ἱ. Παράκλησις, ὣρα 19.00). Δευτέρα 11.08.2025 Ἱερά Νέα Μονή (Ἱ. Παράκλησις, ὣρα 19.15). Τρίτη Τρίτη 12.08.2025 Ἱερός Ναός Ἁγ. Φωτεινῆς Νεοχωρίου (Θεία Λειτουργία). 12.08.2025 Ἱερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλκειούς (Ἱ. Παράκλησις, ὣρα 19.30). Τετάρτη 13.08.2025 Ἱερός Ναός Ἁγίου Νικολάου Οἰνουσσῶν (Ἱ. Παράκλησις, ὣρα 19.30). Πέμπτη 14.08.2025 Ἱερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Πυργίου (Μ. Ἑσπερινός, ὣρα 19.30). Παρασκευἠ 15.08.2025 Ἱερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Βέσσης (Θεία Λειτουργία). Σάββατον Κυριακή 16.08.2025 Ἱερόν Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγῆς Νήσου Παναγιᾶς Οἰνουσσῶν (Θεία Λειτουργία). 17.08.2025 Ἱερόν Προσκύνημα Ἁγ. Μακαρίου Βροντάδου (Θεία Λειτουργία ὑπὲρ τῆς ΕΒΑΤ). Πέμπτη 21.08.2025 Ἱερόν Προσκύνημα Ἁγ. Μαρκέλλης Βολισσοῦ (Θεία Λειτουργία). Παρασκευἠ 22.08.2025 Ἱ.Ν. Κοιμ. Θεοτόκου “Ἐρειθιανῆς”Βροντάδου (Μ. Ἑσπερινός, ὣρα 20.00). Σάββατον 23.08.2025 Ἱερά Νέα Μονή (Θεία Λειτουργία). Κυριακή 24.08.2025 Ἱερός Ναός Ἁγίου Κοσμᾶ Σκλαβιῶν (Θεία Λειτουργία). Πέμπτη 28.08.2025 Ἱερόν Προσκύνημα Ἁγ. Μαρκέλλης Βολισσοῦ (Θεία Λειτουργία). Παρασκευἠ 29.08.2025 (Θεία Λειτουργία). Σάββατον 30.08.2025 Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου (Θεία Λειτουργία). Κυριακή 31.08.2025 Ἱερός Ναός Ἁγ. Γεωργίου Φρουρίου (Σύναξις ἐν Χίῳ Ἁγίων - Θεία Λειτουργία). .

Παστέλι. Ελληνική συνταγή 6000 ετών που προστατεύει από πολλές ασθένειες

Το Παστέλι είναι Ελληνικό παραδοσιακό προϊόν με βάση το σουσάμι και το μέλι. Είναι γλύκισμα τονωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο. Οι ρίζες της συνταγής αυτής ξεκινούν από τον Όμηρο στην Ιλιάδα και συνδυάζουν τη γλυκιά γεύση με τις θεραπευτικές ιδιότητες.
Το παστέλι αναφέρεται στην Ιλιάδα ως τρόφιμο που δόθηκε στους στρατιώτες πριν από τις μάχες , για να ενισχύσουν την ενέργειά τους και να τους δώσει δύναμη . Επίσης αναφέρεται σε αρχαία Αιγυπτιακά αρχεία ως φάρμακο που καταναλώνονταν από τις γυναίκες επί το πλείστον, για τόνωση των ορμονών τους και αύξηση στη λίμπιντό τους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς διατροφολόγους, το παστέλι περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας , επηρεάζει θετικά την ρύθμιση των λιπιδίων στο αίμα , ρυθμίζει τα επίπεδα της καλής (HDL) και της κακής (LDL) χοληστερίνης και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Το παστέλι μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ αλλά θέλει προσοχή στην κατανάλωσή του διότι περιέχει αρκετές θερμίδες.
Μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω νόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα σας προσφέρει αρκετή ενέργεια για σωματική αλλά και πνευματική προσπάθεια και θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος, τη χρόνια κόπωση και την κατάθλιψη. Θα αυξήσει σημαντικά τη λίμπιντό σας και μέσα σε 3 εβδομάδες τακτικής κατανάλωσης θα παρατηρήσετε τα κατευναστικά του αποτελέσματα σε περιπτώσεις χρόνιου άγχους.
Υλικά
500 γρ μέλι
500 γρ σουσάμι με την φλούδα του (να μην είναι αποφλοιωμένο)
φλούδα από ένα μέτριο λεμόνι
1 φλιτζανάκι του καφέ ανθόνερο + λίγο ακόμη
για να βρέξουμε τα χέρια μας
Βάζουμε το μισό σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και το καβουρδίζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε συνέχεια με προσοχή γιατί μπορεί πολύ εύκολα να μας καεί. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ποσότητα..
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι με την φλούδα του λεμονιού και την τοποθετούμε στην φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Στην πορεία του βρασμού θα χρειαστεί να ξαφρίσουμε.
Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες –μετά από 5 λεπτά περίπου – ρίχνουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν το μίγμα αρχίσει να πήζει (μετά από 8-10 λεπτά) και έχουμε δυσκολία στο ανακάτεμα είναι έτοιμο.
Το απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και όταν κρυώσει λίγο βρέχουμε με πολύ ανθόνερο τα χέρια μας και του δίνουμε ακριβώς το σχήμα και το πάχος που θέλουμε. Κατόπιν το χαράζουμε μέχρι κάτω σε τετράγωνα κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το ροδάκι της πίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου