Ρ/Σ ΣΗΜΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Προσφώνηση απο τον Μητροπολίτη Χίου και αντιφώνηση απο τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Αναφέρθηκε στους δεσμούς του Βόσπορου με το βόρειο Αιγαίο και τις μητροπόλεις νέων χωρών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ


Πατήστε στην εικόνα για απευθεία μετάδοση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

.. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΥ Παρασκευή 29.03.2024, Ἱερός Ναός Ζωοδόχου Πηγῆς Λετσαίνης. (Β’ Χαιρετισμοί, ὣρα 19.00'). Σάββατον 30.03.2024, Ἱερός Ναός Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ. (Ἑσπερινός, ὥρα 17.30'). Κυριακή 31.03.2024, Ἱερός Ναός Ταξιαρχῶν Μεστῶν. (Θεία Λειτουργία). Κυριακή 31.03.2024, Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου. (Κατανυκτικός Ἑσπερινός - Θ. Κήρυγμα, ὣρα 18.00'). .

Προσφώνηση απο τον Μητροπολίτη Χίου και αντιφώνηση απο τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Αναφέρθηκε στους δεσμούς του Βόσπορου με το βόρειο Αιγαίο και τις μητροπόλεις νέων χωρών.


07:09
Σε εξέλιξη η δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.
06:40
Ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Βικτώρων σημαιοστολισμένος.
06:39
Η πομπή προς την Ιερά Μητρόπολη Χίου έχει ήδη ξεκινήσει από την Πλατεία. Την πορεία συνοδεύουν μαθητές, Πρόσκοποι και Λυκόπουλα της Περιφερειακής Εφορίας Χίου και απλός κόσμος.
06:36
Ολοκληρώθηκε η Τελετή Υποδοχής.
06:21
Ανάμεσα και σε άλλα ο κ. κ. Βαρθολομαίος αναφέρεται στο μήνυμά του στις σχέσεις της Χίου και του Φαναρίου, αλλά και στην παρουσία στο νησί μας της Σταυροπηγιακής Νέας Μονής
06:18
Ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απευθύνει το δικό του χαιρετισμό.
06:14
Καλοσώρισμα και προσφώνηση του Παναγιοτάτου από τον Δήμαρχο Χίου Μαν. Βουρνού.
06:13
06:11
Αφίχθη στην Πλατεία ο Πατριάρχης.
05:38
Μετά το πέρας της Τελετής Υποδοχής στην Πλατεία Βουνακίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Χίου θα μεταβούν στον Δημοτικό Κήπο, όπου ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα συνομιλήσει με πρόσφυγες του νησιού και θα μοιράσει ήδη πρώτης ανάγκης από την Ιματιοθήκη Αγάπης της Μητρόπολης Χίου.
05:36
05:23
Αρχές, Σώματα Ασφαλείας, Ιερείς, Σχολεία, Πρόσκοποι - Λυκόπουλα και Πολιτιστικά Σωματεία αναμένουν τον Προκαθήμενο του Οικουμενικού Θρόνου.
05:20
Όλα έτοιμα στην Πλατεία Βουνακίου για την υποδοχή του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Χίου έχει μεταβεί στο ξενοδοχείο "Χανδρής", ενώ σε λίγη ώρα θα βρεθεί στην Πλατεία Βουνακίου.
05:12
Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Μουσουρούλης και τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Αρχηγός ΑΣΔΕΝ Ευαγγ. Μεϊμάρης.
05:08
05:05
Ο Πατριάρχης Κων/πολεως κ.κ. Βαρθολομαίος αποβιβάζεται από το αεροσκάφος για να συναντήσεις τις Αρχές του νησιού.
05:02
Ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μόλις αφίχθει στο νησί μας, 18 χρονιά μετά την τελευταία του επίσκεψη στη Χίο.
04:55
04:48
04:46
Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στο αεροδρόμιο "Όμηρος" της Χίου για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου που καταφθάνει από λεπτό σε λεπτό στο νησί μας για την τετραήμερη επίσκεψη. Το politischios.gr θα σας ενημερώνει με συνεχείς αναρτήσεις για την επίσκεψη, άμεσα και ζωντανά τόσο κατά τη διάρκεια της άφιξης, όσο και από την πλατεία Βουνακίου όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται ήδη ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Χίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, ο πρώην Μητροπολίτης Βελγίου κ.κ. Παντελεήμων, ιερείς της Μητρόπολης Χίου καθώς και Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου.
Στη Χίο, μία εκ των Μητροπόλεων των λεγόμενων Νέων Χωρών, έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη του επίσκεψη βρίσκεται σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο 4ημερης περιοδείας στο νησί με αφορμή την εορτή της συνάξεως των Αγίων της Χίου.
Πλήθος προσωπικοτήτων από την θρησκευτική και πολιτική ηγεσία της χώρας δίνει το «παρών» προκειμένου να αποδώσει τιμές στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.
 http://www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου